• background

Rondom Overlijden

Kennis & Inzicht

Onze Werkwijze

Als u na een overlijden contact met ons opneemt, komen wij naar u toe. We bespreken met elkaar, wat in de loop van de dagen kan en moet worden ingevuld. De betrokkenheid en de eigen inbreng van de nabestaanden zijn voor ons van wezenlijk belang voor de beslissingen, die worden genomen. Wij besteden daarom veel tijd aan het luisteren naar en uitvoeren van de wensen van de overledene en van u. Wij denken niet alleen mee, maar reiken u mogelijkheden en alternatieven aan.
U kunt daarbij denken aan:

  1. de laatste verzorging
  2. thuis opbaren of in een mortuarium, uitvaartcentrum, rouwkapel of elders
  3. begraven of cremeren
  4. de kist of ander omhulsel zoals een wade
  5. het drukwerk
  6. de advertenties
  7. het rouwvervoer, rouwauto, motor, fiets, legertruck, loopkoets, kinderrouwauto of eigen vervoer
  8. de bloemen
  9. de afscheidsplechtigheid
  10. de condoleance

Als voorbeeld noemen we het eerste aandachtspunt, namelijk de verzorging van de overledene. We bespreken met u wie de overledene zal verzorgen. Afhankelijk van wat u wilt, zullen wij ons terugtrekken, u helpen of alleen adviseren. Uiteraard is het mogelijk dat u de laatste verzorging geheel aan ons overlaat, maar ons uitgangspunt is, dat de keuze geheel bij u ligt. Het kan voor nabestaanden troost bieden om hierbij zelf betrokken te worden.

Op verzoek bieden wij de mogelijkheid om samen met u na te denken over de dagen van overlijden tot en met de uitvaart. Een voorgesprek kan gehouden worden als u een terminale ziekte heeft, maar natuurlijk ook als u gezond bent. Het geeft zekerheid, dat de persoonlijke wensen worden uitgevoerd op het moment van overlijden. Wij kunnen u vertellen wat er allemaal mogelijk is. U kunt deze wensen vastleggen in een codicil of wilsverklaring. Deze gratis wilsverklaring kunt u aanvragen via ons mailadres: info@uitvaart-teylingen.nl. U kunt deze ook downloaden: Wilsverklaring in PDF formaat.

Onze Nazorg

Binnen twee weken na de uitvaart nemen wij contact op met de nabestaanden om na te gaan of alles naar wens is verlopen. Indien nodig en gewenst kunnen wij adviseren en ondersteunen op zowel zakelijk als emotioneel gebied. U ontvangt van ons als service desgewenst een naslagboekje: Wat te regelen na overlijden en/of verlies en Verdriet en verder.